Välkommen på EPTA Swedens vårkonsert på Kungliga Musikhögskolan!

Varmt välkomna till EPTA Swedens vårkonsert nu på söndag 22/5 2022 kl 15.00 i Kungasalen på Kungliga Musikhögskolan.

Kom och hör nästa generation pianister spela pianomusik av bl. a. Bach, Chopin, Liszt, Grieg, Schönberg och Lars-Erik Larsson. De medverkande är elever till Svenska Pianopedagogförbundets (EPTA) medlemmar och är i åldrarna 7-19 år. Dessutom medverkar studenter på KMH samt årets EPTA-ambassadör Sebastian Iivonen!

Boka gratis biljett!
För att gå på konserten behöver du boka gratis biljett i förväg, detta gör du genom följande länk:
https://www.kmh.se/konserter—evenemang/alla/epta-swedens-varkonsert.html

Längd: ca 1 tim, 45 min (inkl. paus)
Plats: Kungl. Musikhögskolan, Valhallavägen 105, T-bana Stadion


Några foton från senaste vårkonserten på KMH i maj 2019:

Svenska Pianopedagogförbundet (EPTA Sweden) är med sina 85 år Europas äldsta pianoförbund. En uppsjö av svenska pedagoger och pianister är sprungna ur förbundets verksamheter som innefattar konserter, kongresser, masterclasses och fortbildningar i Sverige och internationellt. Vi arrangerar löpande konserter för våra unga pianister och årets Vårkonsert är förbundets andra i Kungasalen på KMH.

Ny videoföreläsning: Staffan Storm – Pianomusik av kvinnliga tonsättare

Nu publicerar vi ytterligare en digital föreläsning på våra medlemssidor.

Staffan Storm ger en musikhistorisk föreläsning om pianomusik av kvinnliga tonsättare. Han ger repertoar- och lyssningstips och i slutet av videon finns tips på intressanta länkar och litteratur. Medverkar gör pianisterna Signe Olofsson, Ronja Persson, Jessica Lin och Anela Baqraki, som spelar verk av Lili Boulanger, Grazyna Bacewicz, Victoria Borisova Ollas och Karolina Eriksdottir.

Staffan Storm är professor i komposition vid Musikhögskolan i Malmö samt ledamot av Kungliga Musikaliska Akademien. Staffan Storm är en av Sveriges ledande tonsättare. Hans verk finns utgivna på Gehrmans förlag och finns även representerade på ett antal CD, bl a skivorna med pianomusik skriven mellan 1989–2009 (på Daphne), framförd av Francisca Skoogh och Roland Pöntinen. Bland Staffan Storms senaste verk kan nämnas Shattered Night för piano och orkester som uruppfördes av Francisca Skoogh och Musica Vitae 2010.

Signe Olofsson är pianist och pianolärare. Signe tog sin kandidatexamen vid Musikhögskolan i Malmö där hon nu har fortsatt sina studier på kursen Performance studies – Western Art Music.

Ronja Person studerar på masterutbildningen vid Musikhögskolan i Malmö. Sin kandidatexamen avlade Ronja vid Högskolan för scen och musik i Göteborg.

Jessica Lin
kommer från Lund där hon studerar på LIMUS Musikskolas Young Academy linje.

Anela Bakraqi
är uppvuxen på Island där hon arbetar som pianopedagog och pianist. Anela erhöll sin kandidatexamen vid Iceland Academy of Arts och sin masterexamen vid Musikhögskolan i Malmö.

EPTA Piano Journal – nr 126

Piano Journal är en tidning som ges ut av europeiska paraplyorganisationen European Piano Teacher’s Association med inriktning på målgruppen pianolärare, studenter, pianister och pianoälskare. Ett nytt nummer är nu ute och finns nu tillgängligt på våra medlemssidor att läsa gratis för alla förbundets medlemmar.

Logga in som medlem på förbundets medlemssidor >>

Om du ännu inte är medlem i Svenska Pianopedagogförbundet, bli medlem här >> för att få tillgång till Piano Journal och alla andra resurser som ingår i medlemskapet.

EPTA-dag och årsmöte 2022

EPTA-dagen – fortbildning för medlemmar – 15 maj kl 11.00-13.00

Den 15 maj kl 11.00-13.00 ordnar EPTA fortbildning för medlemmar i Tranströmersalen på Södra Latins gymnasieskola i Stockholm.
De två pianisterna Carl Bagge och David Huang bjuder på konsert samt undervisar gymnasieelever i masterclass-form.
Evenemanget är gratis och ingen anmälan krävs.

Årsmöte 15 maj kl 14.00

Varmt välkommen till årsmötet, som kommer att äga rum den 15 maj kl 14.00 på Södra Latins gymnasieskola i Stockholm.
Dagordning och årsberättelse kommer att publiceras på våra medlemssidor.