EPTA Sweden:s internationella sommarkurs för unga pianister

EPTA-kursen på KMH (f.d. Edsbergskursen) är en pianokurs för dig som vill utveckla ditt pianospel under en intensiv kursvecka i augusti på KMH i Stockholms. KMH är känt för sina toppmoderna Konsertsalar och undervisningsrum med möjlighet till avancerade inspelningar och akustiska upplevelser. Kursen är öppen för unga pianister 15-23 år från Sverige och övriga Europa och äger rum 7-11 augusti 2024 på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm.

Kort beskrivning av kursen:
– Du får pianolektion varje dag av lärare verksamma vid Kungl. Musikhögskolan.
– Undervisningen sker både i masterclass och individuellt.
– Du får arbeta med ett program bestående av minst tre stycken av olika kompositörer.
– Du får möjlighet att spela på konserter och seminarier under veckan.
– I kursavgiften ingår all undervisning samt övningsmöjligheter på KMH:s flyglar och pianon.
– I kursavgiften ingår även hemlagade luncher och fika med nybakt.
– Boende helst och bäst hos någon kompis eller släkting om man bor långt från Stockholm. Annars rekommenderar kurslärarna två bra budgethotell ”Unique hotel” i Stockholm and ”Profil Hotels Riddargatan” i Stockholm. Det går att bo med en förälder om man är under 18 år.
– Kursen har plats för ca 24 deltagare
Kursavgift: 3 900 kr

Kursledare: Stefan Bojsten och Johan Fröst
Gästlärare: Anders Kilström

Nytt för 2024:
-Kursen äger rum på Kung.Musikhögskolan i Stockholm
-Åldersgränsen för kursen höjs och är nu 15-23 år.
-24 deltagare kan vara med på kursen
-Längre och fler individuella lektioner än tidigare år
-Kungl. Musikhögskolans lokaler ger förbättrade möjligheter till parallell undervisning och övning.
-Masterclass med lärarna på kursen men också med en inbjuden gästlärare.
-Nytt kursmoment för i år blir att i en mindre grupp lära sig att spela in sitt eget pianospel på bästa sätt. Kursdeltagarna får exprimentera från enkel mobilinspelning till mer avancerad utrustning med handledning av kunnig lärare i inspelningsteknik.

Johan Fröst är en av de mest framstående svenska pianisterna i sin generation med omfattande konsertverksamhet i Canada, USA, Skandinavien, Europa, Asien och Ryssland. Han har en rad av gästspel vid internationella musikfestivaler i Europa och USA bakom sig och grundade 1997 Mimir Chamber Music Festival, Fort-Worth, Texas, USA. Han är lektor i piano på Klassiska Institutionen vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm där han också bedriver forskningsprojektet ”With music as Script” i samarbete med KTH.

Stefan Bojsten är en av Sveriges mest etablerade pianister. Han har konserterat i Skandinavien, Europa, Asien, Ryssland, Canada och USA. Sedan 1997 är Stefan Bojsten professor vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm men även ofta förekommande masterclass-gäst vid andra högskolor. Han är också en flitigt engagerad juryledamot vid internationella pianotävlingar. Stefan är konstnärlig ledare och producent för en av Sveriges mycket omtalade musikserier ”Pianomusik på Konstakademien”.

Mångsidige pianisten Anders Kilström är en av de främsta svenska pianisterna i sin generation. Han är verksam både som solist och kammarmusiker och har framträtt som solist med dirigenter som Neeme Järvi, Franz Welser-Möst, Alan Gilbert, Tobias Ringborg och Eivind Gullberg Jensen. Anders Kilströms repertoar inkluderar 30-talet pianokonserter från hela musikhistorien, från Bach till Francesconi. Anders Kilström är sedan 2004 professor i pianospel på Kungliga Musikhögskolan och har gett Master Classes i bl.a. Sverige, Finland, Lettland, Island, Kanada och USA.

EPTA Sweden:s Internationella sommarkurs för unga pianister är ett samarbete mellan EPTA Sweden och Kungl. Musikhögskolan.

Anmälan

Anmälan görs online i detta formulär >>

Kursavgiften är 3 900 kr som betalas senast 20 juni till:
SWISH: 123 300 67 15
Bankgiro: 585-2553

Vid återbud efter 20 juni återbetalas 50% av avgiften.

Vid frågor om kursen, kontakta: stefan.bojsten@gmail.com